Blog

A felhőalapú adattárolásban rejlő lehetőségek a pénzügyi vezetők számára

A felhőalapú adattárolás jelentős előnyöket kínál a pénzügyi vezetők számára a modern üzleti környezetben. Az adatok rugalmas kezelése, a skálázhatóság és a hozzáférhetőség olyan kulcsfontosságú tényezők, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy dinamikusan alkalmazkodjanak az üzleti igényekhez. A technológia katalizátora volt a...

Minden új feladat és jogszabályváltozás a meglévő szoftvereink fejlesztésével vagy lecserélésével valósítható csak meg?

Mikor érdemes fejleszteni és mikor készen venni? – Adunk 4 tippet, ami segíthet eldönteni

Milyen segítséget vehetünk igénybe a beérkező számlák feldolgozására?

Hamarosan újabb fontos mérföldkőhöz érkezhet a számlázás digitalizációja, ugyanis az Európai Bizottság 2022. december 8-án előterjesztett jogalkotási csomagja, a ViDA (VAT in the Digital Age, áfaszabályok a digitális korban) szerint komoly szabályozási változások jönnek a bejövő számlákra vonatkozóan.

Hiányoznak a pénzügyesek

Aki ismer pénzügyest, könyvelőt, az jól tudja, hogy az egyik legleterheltebb munkáról van szó. Gyakorlatilag az év minden időszaka csúcsidőszak, a határidőket szigorúan be kell tartani, hibázni pedig nem lehet. Mégis sokszor megjelenik a hírekben, hogy félniük kell, mert a mesterséges intelligencia elveszi a munkájukat. Mi ebből az igazság?

Ennyi mindent tud az elektronikus számla – de vajon használjuk is?

Az elektronikus számla nemcsak a számla kiállítását teszi gyorsabbá és egyszerűbbé, hanem a költségbefogadó életét is nagyban megkönnyítheti. De vajon használják a cégek mindazokat az adatokat, funkciókat, amiket az e-számla tartalmaz?

Hogyan lehet egyszerűbb és gyorsabb a pénzügyi feldolgozás?

Biztosan tapasztalta már, hogy mennyi időt jelent a számlák beérkezésének nyomon követése, egyesével feldolgozni és kontírozni őket, jóváhagyatni, majd rögzíteni a gazdálkodási rendszerben, végül pedig archiválni. Havonta többszáz beérkező számla vagy több telephely esetén ez akár heteket is igénybe vehet. Holott mindez egyetlen rendszerben, automatikusan, percek alatt megvalósítható.

Ezt kell tudni a digitális archiválásról

Tudja, hogyan kell az elektronikusan beérkező számlákat archiválni?

Több bejegyzés